Marianne Jensen havde indkøbt et stort varelager dagen før, hun fik besked om lukningen samme uge. Stor opbakning fra silkeborgenserne gjorde, at hun fik udsolgt af pølsebrød og lavet et ordentligt indhuk i de andre varer. Foto: Esben Stenfeldt

Mandag søger Marianne om ny pølsevogn

I går lukkede Torvets Pølsevogn som følge af det kommende byggeri på Torvet. Forpagter Marianne Jensen fik kun fire dages varsel om lukningen. Nu går hun i gang med at skaffe en ny pølsevogn.

- På mandag går jeg ned og afleverer en ansøgning om en ny stadeplads personligt. Kommunen har været rigtig imødekommende og vil som udgangspunkt behandle min ansøgning i løbet af en uges tid, siger Marianne Jensen.

Gennem knap tre år har Marianne Jensen forpagtet pølsevognen, men faktisk blev selve stadepladsen - retten til at drive pølsevognen - opsagt af pølsevognens ejer i februar. Derfor skal Marianne Jensen nu søge en ny stadeplads.

- Kommunen har sagt, at jeg muligvis kan få plads ved siden af det gamle rådhus, få meter fra hvor jeg stod før. Så kan jeg blive nødsaget til at flytte mig, hvis de senere lave noget arbejde lige der, men det vil jeg også gerne, siger Marianne Jensen.

Tulip har fortalt, at de gerne vil stille en mobil pølsevogn til rådighed for Marianne Jensen. Hun er dog ikke sikker på, at hun igen vil være klemt mellem Silkeborg Kommune og en anden ejer af pølsevognen.

- Jeg vil måske ud at købe en pølsevogn selv, så jeg er mere sikker i min sag. Jeg har ikke pengene, men dem må jeg skaffe, siger Marianne Jensen.

Arbejdet med at flytte ledninger under Torvet Pølsevogn begynder i næste uge og varer 14 dages tid.