Guldsmed: Tre røvere fortsat på fri fod

Der blev lørdag formiddag begået et meget voldsomt røveri mod guldsmeden Turquoise på Torvet i Silkeborg. To af gerningsmændene er varetægtsfængslet, men politiet jagter fortsat tre andre gerningsmænd.

Røveriet skete lørdag klokken 10.25, hvor nogle gerningsmændene trængte ind i butikken og truede ekspedienten og kunderne med en pistol. Der opstod tumult, og både ekspedienten og en kunde blev sprøjtet med peberspray.

Ekspedienten råbte op og fik opmærksomhed fra flere vidner ude på gaden. Da tyvene stak af fra butikken, blev den ene fældet af et vidne og tilbageholdt.

To af de andre røvere blev forfulgt af vidner. Den ene røver vendte sig på et tidspunkt om og truede sin forfølger med en pistol, så han slap væk. Den anden gik mod Christian 8.s Vej, mens vidnet var i telefonisk kontakt med politiet, så det var en smal sag for betjentene at anholde ham.

De to tilfangetagne blev i går formiddags fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holstebro. Der er tale om to litauere, hvoraf den ene i forvejen er efterlyst via Europol af Sverige, og han er kendt for et røverilignende forhold i England. Den anden har i forvejen indrejseforbud i Danmark. De to røvere blev foreløbig varetægtsfængslet i fire uger.

Tre af røverne er fortsat er på fri fod, og politiet beder fortsat borgerne om at henvende sig, hvis man har oplysninger i sagen.

Hvis du har oplysninger, du endnu ikke har overgivet til politiet, så kan du ringe til dem på telefon 114.