Pant og hyggedag skal gavne syriske børn

Søndag den 4. oktober er der lagt op til et hyggeligt familiearrangement til fordel for syriske flygtningebørn. Flere skoleklasser samler flaskepant i konkurrencen om en kagemand.

- Der er stadigvæk åbent for aktiviteter på dagen, hvis nogen har et eller andet, de kunne byde ind med, siger Rikke Wulf.

Hun, Louise Hald og Pia Døssing arbejder i øjeblikket frivilligt på at arrangere en dag med forskellige aktiviteter for både børn og voksne, loppeboder og amerikansk lotteri med sponsorgaver. Hele overskuddet fra dagen går til UNICEFs arbejde for syriske børn.

- Vi håber på, at pengene kan gøre en forskel, både for dem i Syrien, men også børn ude i områderne. Måske nogle af dem, der er på flugt alene og er blevet adskilt fra deres familie, siger Rikke Wulf.

"Støt Syriens Børn d. 4/10 2015" er navnet på indsamlingen og Facebook-gruppen, der kulminerer søndag den 4. oktober i Multihallen i Them klokken 10.00 til 15.00.

Begyndte som bagagerumsmarked
Rikke Wulf fik for lang tid siden idéen til et bagagerumsmarked, men det kunne ikke helt lade sig gøre. Derfor blev det en aktivitetsdag i stedet.

- Mange ville gerne donere ting til et marked, men det var svært at få folk til at stå der selv, siger hun.

Rikke Wulf og de andre arrangører har ikke sat sig et mål, men kan de samle 10.000 kroner, er de lykkelige.

To af de store kontantbeløb forventes at komme fra en tarot-kortlægger og indsamling af pant. Tarot-kortlæggeren har tilbudt at holde et foredrag for cirka 40 mennesker, og så skal der sælges billetter til foredraget. For et par uger begyndte en række skoleklasser at samle flaskepant. Den skoleklasse, der har samlet mest pant den 4. oktober, vinder en kagemand. Alle pengene fra begge dele går ubeskåret til UNICEF.

- Det er stadig muligt at nå at deltage, siger initiativtageren.

Rikke Wulf ser et stort behov for pengene til børnene.

- Det var billederne i medierne af børn på flugt, der gjorde udslaget. Jeg kunne mærke en frustration over, at dem kunne jeg ikke hjælpe, men så måtte der være nogle andre, jeg kunne, siger hun.

Rikke Wulf og de andre initiativtagere skulle gerne få feedback fra UNICEF, når pengene har gjort nytte.

"Støt Syriens børn d. 4/10 2015" foregår altså i Multihallen i Them, Frisholmvej 13 klokken 10-15.