Foto: Silkeborg Kommune

Gudenåen stiger 20 cm de næste dage

Silkeborg Kommune forventer, at vandstanden i Gudenåen stiger med 20 cm de kommende tre dage. Alt det vand, som faldt forrige weekend, strømmer nu igennem åsystemet. Og da det har regnet kraftigt flere gange siden, fortsætter vandstanden med at stige.

De seneste ti dage er vandmængden ved Langebro i Silkeborg steget med 75 procent, så der nu passerer 17.000 liter vand i sekundet.

Det er ikke kun ved Havnen, der er meget vand for årstiden. I Vejle har gader stået under vand, og ved Alken blev sommerhuse oversvømmet.

Gudenåkomitéen er blevet bedt om straks at igangsætte grødeskæring på den nederste del af Gudenå-strækningen fra Kongensbro til Tange Sø.

Silkeborg Kommune har ikke tilladelse til at igangsætte ekstra grødeskæring strækningen fra Kongensbro op mod Silkeborg Langsø, da det ligger i internationalt beskyttelsesområde.

Som følge af den ekstraordinære situation kan du gratis låne sandsække hos Brand og Redning på Kejlstrupvej 99C. Brand og Redning har udvidet åbningstiden fredag 18. september kl. 8-18 og lørdag kl. 10-14. Du skal selv sørge for sand til sækkene.