Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt

Sygehuset hædret med initiativ-pris

Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg var på et tidspunkt lukningstruet af planerne om at spare 700 millioner kroner i Region Midtjylland. Nu har afdelingen fået 'Den Gyldne Skalpel' overrakt af Dagens Medicin.

Den Gyldne Skalpel er sundhedsvæsenets initiativ-pris, der uddeles af magasinet Dagens Medicin. Prisen har til formål at hædre nytænkning og engagement.

Diagnostisk Center får blandt andet prisen, fordi centret har udviklet nye og velfungerende metoder til at undersøge patienter, så de hurtigere kan få en diagnose og komme i gang med behandling.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) og regionsrådsformand Bent Hansen (S) overrakte prisen til Diagnostisk Center, der ledes af overlæge Ulrich Fredberg.

- Vi er fantastisk glade for at modtage Den Gyldne Skalpel. Det ser vi som et stort anerkendende skulderklap og en bekræftelse af, at vi har fat i den lange ende. Samtidig er det en motivationsfaktor, der giver os lyst til at fortsætte med at udvikle og gå i front, når det kommer til nye og mere hensigtsmæssige måder at arbejde på, siger Ulrich Fredberg, ledende overlæge i Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg.

I år er 13. år, prisen uddeles. I 2012 gik den også til Silkeborg, dengang var det Psykiatriens Hus, der modtog den.