Flygtning går på de skrå brædder i aften

I aften er der premiere på den højaktuelle teaterforestilling ”Mens vi er her”, der handler om en flygtnings ankomst til Danmark.

Teaterforestillingen opstod i et samarbejde mellem skuespilleren Sofie Alhøj, den syriske skuespiller Haitham Al Mohammad og teaterforeningen Hakkehuset i Lysbro.

Haitham Al Mohammad er en af de omtalte bådflygtninge, der var tvunget til at flygte i en faldefærdig båd fra den grusomme krig i Syrien. Inden krigens udbrud gik han på skuespillerskole i Damaskus. Inspireret af sin egen og tusinder andre flygtninges historie har Haitham i samarbejde med Sofie Alhøj skrevet forestillingen.

De to forfattere spiller hovedrollerne Wahid og Malene i forestillingen. Wahid er en syrisk krigsflygtning, som er nået til Danmark. I Danmark oplever han kulturchok og sproglig vanskeligheder, men Malene fra kommunen hjælper ham.

Forestillingen har til formål at vise et andet billede af flygtninge, end det man oftest ser i medierne. Den skal også skabe forståelse for forskellige kulturer og er støttet af Silkeborg Kommune, Interkulturelt Center, Nordea Fonden og Møllerens Fond.

”Mens vi er her” opføres i dag og i morgen kl. 19.30 på Jysk Musikteater.

Teaterforestillingen bliver også opført i Odense og København.