Modsat klimamål: Vi udleder mere CO2

Silkeborg skal være en CO2-neutral kommune i år 2030, sådan lyder målet fra Kommunen. Men det går den forkerte vej, viser en ny rapport.

Hvert andet år får de 19 kommuner i Region Midtjylland kortlagt energiforbruget til el, varme og transport. Den seneste opgørelse viser, at silkeborgenserne bruger mere energi og udleder mere CO2.

Udledningen af drivhusgassen CO2 er steget med 7,5 procent, selvom det er målet at reducere udledningen med 2 procent om året. Det totale energiforbrug i Silkeborg er steget med 5 procent.

Det er målet for Region Midtjylland, at 50 procent af energien skal komme fra vedvarende energi inden 2025. Som samlet region går det meget godt. 33 procent af energien kommer fra vedvarende kilder. På landsplan er det 27 procent.

Mindre godt går det i Silkeborg, der indtager en næstsidsteplads med 17,5 procent vedvarende energi. Kun Aarhus klarer sig dårligere med 16 procent. På Samsø har de til gengæld fundet opskriften. Her stammer 74 procent af energien fra vedvarende kilder.

I Silkeborg er tre vindmølleprojekter enten droppet eller lagt lidt på is i år, så der er lange udsigter til mere vedvarende energi den vej.

Den seneste opgørelse er for året 2013, men er netop udgivet.