Politiet samarbejder med blaffere

Midt- og Vestjyllands Politi har indledt et samarbejde med den digitale blaffer-tjeneste GoMore. Sammen skal de øge sikkerheden for bilister.

Fremover vil brugere af samkørselsportalen GoMore, der tilbyder eller får et lift, også få en vejledning i, hvordan køreturen bliver mere sikker. Det er GoMore, vores politikreds og Rådet for Sikker Trafik, der står bag.

Det er første gang, at Midt- og Vestjyllands Politi laver et sådan samarbejde med en privat virksomhed.

"Sådan er du en opmærksom chauffør – og en god passager" lyder det i vejledningen, som GoMore fremover vil give til sine kunder, når de bruger samkørselsportalen.

- Hvis man som passager oplever, at en chauffør er træt, kører for stærkt eller er uopmærksom, så opfordrer vi folk til at blande sig. Det er ok som passager at sige, "Det er tid til en pause" eller "Lad nu mig betjene GPS’en og radioen." Dermed bliver køreturen mere sikker, siger Henrik Glintborg, vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Størstedelen af trafikulykkerne i Danmark sker på grund af menneskelige fejl. Det kan være træthed, for høj fart eller uopmærksomhed, der er skyld i, at ulykken sker.

Hver fjerde bruger af GoMore bor i Midt- og Vestjylland.