Genrefoto

Silkeborg-uddannede bliver boende her

De studerende i Silkeborg har ikke travlt med at flytte fra området, når de er færdige med en videregående
uddannelse i byen.

En ny undersøgelse fra Danske Erhvervsakademier viser, at 84 procent af de unge, der har taget en videregående uddannelse på Erhvervsakademi Dania på Bredhøjvej i 2013, stadig bor i Silkeborg eller i oplandet i dag. På Erhvervsakademi Dania vækker de tal begejstring.

- Vi er glade for at se sådan en undersøgelse. Det er et godt argument for at have regionale videregående uddannelser, siger Danias campuschef, Birgitte Riise Bjærge.

Hun mener, at årsagen til, at mange bliver boende i området skyldes den obligatoriske praktikperiode i lokale virksomheder og et godt samarbejde med erhvervslivet.

- Vores uddannelser passer til de arbejdspladser, vi har i området. Virksomhederne har behov for dem, vi uddanner og er generelt interesserede i at have dem i praktik og interesseret i at ansætte dem, når de er færdige med uddannelserne. En væsentlig forudsætning for at de unge bliver boende er, at de finder et job, siger hun.

Erhvervsakademi Dania udbyder uddannelserne finans- og handelsøkonom. På VIa University College er det muligt at tage sygeplejerske- eller læreruddannelsen.