Kim Poulsen Foto: Ulla Myrhøj

Kim Poulsen fyret som cheftræner

Silkeborg IF i Bet25 Ligaen er blevet enig med cheftræner Kim Poulsen om at afbryde samarbejdet. I stedet ansætter klubben 42-årige Peter Sørensen frem til sommeren 2018.

Peter Sørensen tiltræder i jobbet i dag og står i spidsen for træningen med førsteholdstruppen for første gang i eftermiddag.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg skal være ny cheftræner i Silkeborg IF. Klubben er i Danmark blandt de 10-15 mest interessante klubber for en træner på mit niveau. Samtidig har SIF en særlig plads i mit hjerte, fordi vi har den fortid, vi har sammen. Jeg har altid ønsket mig at vende tilbage på et tidspunkt, og det viste sig så at være det rigtige tidspunkt nu, siger Peter Sørensen.

For sportschef Jesper Stüker har det været vigtigt at det blev en perspektivrig og stærk kandidat, der blev valgt som ny cheftræner.

- Med ansættelsen af Peter Sørensen er det lykkedes at tilknytte en stærk og tydelig personlighed med en klar spillestil og ledelsesstil, som kan implementeres og kaste produkt af sig på den korte bane, for målet er at sikre én af de tre oprykningspladser i denne sæson. Det har også været vigtigt for os at sikre os en person, som kan løfte klubben på den lange bane og falde ind i klubbens kultur og værdier. Vi mener i Peter Sørensen at have ansat en toptræner efter danske forhold, og vi mener han har den profil, som tjener Silkeborg IF bedst på både kort og lang sigt. Med den relativt lange kontrakt signalerer vi, at der nu er skabt ledelsesmæssig ro omkring vores projekt, Vision2018, hvor Peter Sørensen skal stå i spidsen for vores ambition om at skabe et Alka Superligahold bygget på et fundament af egne talenter, siger Silkeborg IFs sportschef Jesper Stüker.

Peter Sørensen er en særdeles kendt personlighed i Silkeborg IF. Han er opvokset i forstaden Sejs-Svejbæk og spillede en stor del af sin karriere i SIF, hvor han i to omgange er noteret for 209 førsteholdskampe. Han var en ung, men ikke desto mindre vigtig del af det hold, der i 1994 vandt mesterskabet. Trænerkarrieren blev indledt i Norge som assistent i Ham-Kam. Sit første cheftrænerjob havde han i FC Fredericia, hvorefter han i 2010 og fire år frem stod i spidsen for AGF. I foråret 2015 blev han hentet tilbage til FC Fredericia, hvor han stod i spidsen for den redningsaktion, der sikrede klubbens eksistens i Bet25 Ligaen.

Både Jesper Stüker og Kim Poulsen er kede af, at resultaterne i de første 10 kampe af sæsonen ikke blev, som alle havde håbet.

- Jeg vil gerne takke Kim Poulsen for den indsats, han har ydet. Vi har ikke fået de resultater, som vores set-up og spillertrups kvalitet berettiger til. Nu får vi bragt ny energi ind i truppen, og vi er overbeviste om, at det kan forandre situationen, siger Jesper Stüker.

- Jeg ved om nogen, at fodbold handler om resultater, og efter en god drøftelse af tingene er Silkeborg IF og jeg blevet enige om, at vi stopper her. Jeg har været glad for det daglige arbejde med spillere, trænere og personale i klubben, siger Kim Poulsen.