Foto: Hospitalsenhed Midt

Silkeborg-læge udnævnes til professor

I 2008 ændrede Ulrich Fredberg europæisk elitefodbold. Til daglig er han ledende overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg. I morgen bliver han professor.

I flere år har Ulrich Fredberg varetaget funktionen som forskningsleder ved Universitetsklinikken i Diagnostisk Center. Han er speciallæge i reumatologi og i blodsygdomme. Men en stor del af hans forskningsarbejde er foregået inden for idrætsmedicin og ultralydsskanning.

Fra i morgen kan han tilføje titlen ”adjungeret professor” på sit visitkort. Adjungeringen - eller tilknytningen - er sket til Syddansk Universitet, hvor Fredberg skal være med til at løfte forskningen inden for netop idrætsmedicin og ultralydsskanning.

I et ph.d.-arbejde fra 2008 dokumenterede Ulrich Fredberg, at ultralydsskanning af de store sener hos elitefodboldspillere kan afsløre forandringer et helt år før, de får symptomer. Derfor ansætter ingen professionelle fodboldklubber i Europa spillere, før de har fået ultralydsskannet deres store sener.

Fredberg har også været vejleder i idrætsmedicinske ph.d.-forløb i Diagnostisk Center - og han er medforfatter på den internationale lærebog ”Textbook on Muskuloskeletal Ultrasound. For beginners and trained”.

I sin fritid rykker Ulrich Fredberg gerne ud som idrætslæge, blandt andet for damelandsholdet i fodbold og for AGF’s herrefodboldhold.

Den kommende professor fortsætter som ledende overlæge i Silkeborg, mens professoratet foregår sideløbende.