Politiet advarer om fup-asfaltarbejdere

Midt- og Vestjyllands Politi har udsendt en advarsel til borgerne mod at tage imod tilbud om at få lagt asfalt i indkørslen eller på villavejen.

Udenlandske fupfirmaer er nemlig på spil i vores område.

Midt- og Vestjyllands Politi har på det sidste modtaget flere anmeldelser fra borgere i politikredsen om, at de er blevet kontaktet af en mand, der vil sælge dem billig asfalt. Manden taler engelsk, kører i en hvid varevogn uden firmanavn på, og med rattet siddende i højre side.

Tilbyder gratis asfaltarbejde
Fremgangsmåden har været, at beboere på en villavej bliver kontaktet med tilbud om gratis asfaltarbejde, fordi der er asfalt i overskud fra en anden opgave i byen.

Der har tidligere været lignende sager, hvor borgere, der har sagt ja tak til tilbuddet om billig eller gratis asfalt, senere er blevet presset til at betale flere penge.

Indtil videre har Midt- og Vestjyllands Politi dog ikke hørt fra borgere, der rent faktisk har købt ydelsen, men for at undgå, at nogen bliver snydt, advarer politiet derfor imod det "gode tilbud" om billig asfalt.

Brug den sunde fornuft
- Det handler om at bruge sin sunde fornuft. Hvis man bliver kontaktet af nogen, der udgiver sig for at komme fra et firma, men som kører i en bil uden firmalogo og heller ikke kan fremvise ID med firmanavn på, så skal man lade være med at købe noget. Borgere må også gerne tippe politiet, hvis de får besøg af mistænkelige sælgere, udtaler politiinspektør Claus Nørgaard.

Midt- og Vestjyllands Politi vil gerne høre fra andre borgere, der har oplevet lignende henvendelser om salg af asfaltydelser med henblik på at få et overblik over udviklingen på området. Politiet kan kontaktes på 114.