Billedet er fra forårsudgaven 2015 af Ølstafet.

Ølstafet rydder bedre op næste gang

I midten af september var der Ølstafet rundt om Almindsø med efterfølgende kritik af oprydningen. Derfor har arrangørerne lavet en liste med tiltag, der skal gøre næste Ølstafet renere.

To gange om året afholder frivillige kræfter Almindsø Ølstafet efter aftale med Kommunen, Politiet og Naturstyrelsen. Enkelte gange har stafetten kastet kritik af sig i forhold til svineriet rundt om Almindsø.

Den 18. september blev den seneste udgave afholdt, og i dagene efter mod arrangørerne flere klager. Eksempelvis var en hundeejer kommet ud til Almindsø dagen efter og havde fundet store mængder glasskår i skovbunden.

- Septembers Ølstafet resulterede i flere glasskår, end før set, det er vi meget kede af og appellerer derfor til større hensyntagen. Grundet de større mængder glas har vi modtaget mundtlige, samt skriftlige klager fra borgere, siger Johannes Møller Binder fra arrangørgruppen.

Derfor har arrangørgruppen i samarbejde med netop Kommunen, Politiet og Naturstyrelsen udarbejdet en række retningslinjer til fremtidig afvikling af Ølstafet.

- Ølstafet er byens største ungdomsarrangement og dét skal vi værne om. Folk kommer fra nær og fjern for at tage del i festlighederne, derfor opfordrer vi alle deltagende til at tage hensyn til hinanden, men i særdeleshed også naturen. Vi vil nemlig utrolig gerne bibeholde vores kære Ølstafet, men det kræver en fælles indsats fra alle, siger Johannes Møller Binder.

Arrangørgruppens nye tiltag:
• Hvis det er muligt skal efterårsudgaven af Ølstafet afholdes 7-14 dage tidligere, så der er lys nok til oprydning samme aften.
• Der skal sættes flere vagter rundt om søen for at forhindre knusning af flasker.
• Oprydningen på afviklingsdagen skal effektiviseres og dagen efter skal professionelle rykke ind.
• I ugerne op til skal Ølstafet varsles ved søbadene og på de sociale medier.
• Særligt udsatte steder skal afspærres, så der ikke kommer glasskår her. Eksempelvis badestranden og -broerne.
• Trafikken på Horsensvej skal gøres mere sikker.