Foto: Esben Stenfeldt

Casper Mouritsen forlader byrådet

Byrådsmedlem Casper Mouritsen har siden den 1. august holdt orlov fra byrådet. Nu indstiller han sin politiske karriere og helliger sig sin skiltevirksomhed. Han er dog ikke afvisende over for at vende tilbage.

Iværksætter og byrådsmedlem Casper Mouritsen (løsgænger) har besluttet at stoppe sit politiske hverv med virkning fra den 1. november 2015, det har han nu meddelt direktionen. Selv begrunder han beslutningen med, at hverdagen som selvstændig erhvervsdrivende, kan være svært foreneligt med en så krævende bibeskæftigelse, som det er at være byrådsmedlem i en kommune med 90.000 indbyggere.

- Jeg har haft en travl tid, hvor min skiltevirksomhed har fået det meste af min opmærksomhed. Det trives jeg med, og jeg har flere projekter, som jeg godt kunne tænke mig at bruge min tid og opmærksomhed på i fremtiden, siger Casper Mouritsen.

Det afgående byrådsmedlem vil ikke fortælle, hvad de andre projekter går ud, men bestyrelses- og repræsentantskabsarbejde kunne være en mulighed, hvis det rigtige tilbud kommer og tiden tillader det.

- Jeg tror ikke, at det er en hemmelighed for nogen, at jeg er en person med personlig integritet, som aldrig har ladet sig presse til at gå med flokken, når jeg har ment at retningen skulle være en anden. Det kombineret med min viden om det kommunale og iværksætteri, ser jeg som egenskaber, som andre vil kunne gøre gavn af, siger Casper Mouritsen, der er indehaver af Mouritsen Skilte.

- Det værste, jeg ved, er, når en beslutning træffes ud fra et dogme om ”at sådan har vi altid gjort det.” Det er i min verden ikke svaret på en løsning, men blot en konstatering af, hvorfor vi stadig ikke har flyttet os, forsætter Casper Mouritsen.

Løsgængeren understreger, at han ikke vil være afvisende for at vende tilbage til politik igen på et tidspunkt, og at han uanset hans fremtidige platform stadigvæk vil kæmpe for de idealer, som han tror på.

De øvrige byrådsmedlemmer skal nu godkende Casper Mouritsens udtræden på et byrådsmøde. Det sker formentlig den 26. oktober.

Casper Mouritsen sidder i byrådet på et socialdemokratisk mandat, så det bliver et medlem herfra, der skal indtræde i stedet. I øjeblikket sidder Kim Nielsen Barslund (S) som stedfortræder for Mouritsen.