Politibil Foto: www.politi.dk

Politiet tog fem påvirkede bilister

Hen over weekenden har politiet standset fem bilister, der enten kørte rundt med alkohol eller euforiserende stoffer i blodet. To af bilisterne blev taget centralt i Silkeborg i nat.

• Den ene var en 37-årig mand, der blev standset på Søtorvet kl. 00.36 og testet positiv for både kokain og hash.

• Den anden var en 30-årig mand, der blev standset i Østergade klokken 02.00. Han blev testet positiv for hash, og så fandt politiet 0,7 gram hash i bilen, der tilhørte en 21-årig kvindelig passager.

• Lige omkring midnat søndag blev en 33-årige mand fra Silkeborg standset på Kragelund Møllevej. Han blæste i politiets alkometer, der viste en promille langt over grænsen. Han blev sigtet for spirituskørsel. Han var i forvejen frakendt kørekortet, så han fik også en sigtelse for at køre i frakendelsestiden. Bilens ejer, en 29-årig kvinde, blev sigtet for at overlade førerretten til ham.

• To personer blev sigtet, da en 29-årig mand lørdag klokken 15 blev standset i bil på Teglgade i Ans. Politiet testede manden med narkometer, og det gav udslag for hash. Derfor blev han sigtet for at køre i påvirket tilstand. Manden havde ikke et kørekort, så det blev han også sigtet for. Det samme gjorde bilens 27-årige ejer, der havde overladt den til ham.

• Fredag klokken 12.24 blev en 48-årig mand standset i bil på Århusvej. Han blev bedt om at blæse i alkometeret, og det viste en promille langt over de tilladte 0,5. Manden blev sigtet for spirituskørsel og taget med til en blodprøve.