Foto: Silkeborg Kommune

Fem lokale indstillet til Idrætsprisen

Sidste år var Sports- og Fritidspark Arendal med blandt de tre finalister i kampen om Danskernes Idrætspris. I år er fem lokale idrætsinitiativ nomineret, og der er endnu to dage til nomineringen lukker.

Danskernes Idrætspris uddeles af E-boks, Danmarks Idrætsforbund og Danmarks Radio til et lokalt initiativ eller projekt, der gavner den lokale foreningsidræt.

Præmien er på 100.000 kroner, der deles ligeligt mellem det vindende initiativ og den tilhørende kommune. De 50.000 til kommunen skal bruges til at støtte nye, lokale idrætsprojekter.

Vejen til prisen går gennem otte regionale finalerunder. I vores region er der foreløbig 23 nominerede, og her tæller lokale initiativer altså fem af dem. Et dommerpanel vil udvælge tre nominerede i hver af de otte regioner. Herefter går afstemningen blandt danskerne i gang. Det hele afgøres den 9. januar 2016 under DRs tv-show 'Sport 2015'.

Den 16. oktober lukker muligheden for at indstille lokale initiativer til Danskernes Idrætspris. Den 2. november åbner afstemningen på de tre initiativer, der bliver udvalgt i vores region.

Sidste år vandt Svendborg Gymnastikforening.

De nominerede i Silkeborg
• Silkeborg Speedway Club - Foreningen har formået at gøre Ellingbanen ved Funder til hjemmebane for landsholdet.
• Idræt om dagen Silkeborg - 2000 silkeborgensere med eksempelvis aftenarbejde eller nedsat funktionsniveau benytter sig af muligheden for at udøve idræt i dagtimerne.
• Broen Silkeborg - Foreningen hjælper udsatte børn med at komme i gang med en fritidsaktivitet. Senest har foreningen lanceret et projekt for nyankomne flygtningebørn.
• Laven-Linå Motion - I 2013 tog lokale borgere initiativ til at starte et lokalt motionscenter, der kunne støtte foreningslivet, efter Linå Skole lukkede i 2011.
• Silkeborg P/D Powertumbling - Idrætsforeningen startede i 2011 og har nu 70 udøvere af springgymnastikken powertumbling.