Silkeborg afholder mini-klimatopmøde

I morgen er der 'Klimaets dag' i Silkeborg, hvilket betyder en lang række aktiviteter i og omkring Medborgerhuset på Bindslevs Plads. Det hele er tænkt som en miniudgave af klimatopmødet COP21 i Paris i november og december.

Klimaets dag udspringer af en idé skabt af Alternativets lokalforening for nogle måneder siden, hvor nogle aktive medborgere ønskede at skabe opmærksomhed omkring de kommende klimaforhandlinger i Paris, og dermed også det lokale miljø, og den smukke natur som omgiver os i Silkeborg.

Mellem klokken 11 til 21 vil der være foredrag om alt fra, selvforsynende byhaver, mad som medicin, bæredygtig omstilling til vores dyreliv.

Derudover vil der være mulighed for at se og prøve fremtidens miljørigtige transportmidler i form af el- og hybridbiler samt en el-motorcykel.

Der vil være et bæredygtigt genbrugsmarked og et børnerum med eventyrfortælling, tegn og fortæl og bevægelseslege, og der vil være boder med smagsprøver og forskellige musikindslag.

Dagen slutter med en paneldebat, hvor arrangørerne håber så mange partier som muligt fra byrådet vil være til stede og tage en snak om klimamål og miljøvisioner for Silkeborg kommune.

Klimaets Dag fredag den 16. oktober klokken 11.00-21.00 på Bindslevs Plads.