Det var denne plakat, der blev lagt i minimum ni postkasser på Drewsensvej.

Terror-kunst anmeldt til politiet

Politiet modtog i aftes en anmeldelse om, at en ukendt person havde smidt sedler i ni postkasser på Drewsensvej 42. På sedlen var afbilledet en mand og kvinde med våben i hænderne og et barn med et bombebælte på, og så stod teksten "Terrorist Welcome - Bring your weapons" på sedlen. En lignende seddel er hængt op rundt om i byen.

- Det er jo simpelthen ikke godt i de her terrortider, at nogen synes, det er sjovt at smide sådan noget i postkassen. Vi registrerede det i første omgang som drengestreger, men i den alvorlige ende. Vi har sikret brevene for DNA, siger Kenn Sølvkær Jensen fra politiet i Silkeborg.

En fuldstændig identisk seddel er i weekenden blevet hængt op af Dan Park flere steder i midtbyen. Ophængningen er foregået i selskab med blandt andre Kjellerup-kunstneren Ibi-pippi Orup Hedegaard og den danske performance-kunstner Uwe Max Jensen. Ifølge billeddokumentation på nettet, er det kun Dan Park, der har stået for selve opklæbningen.

Terrorist Welcome-plakaten er ikke den eneste, der lørdag blev hængt op af Dan Park. Rundt om på en lang række elskabe hænger den svenske kunstners plakater. En af de ophængte plakater er en satire på Djurs Sommerlands Afrikaland og Hottentot Karrusellen. Enkelte steder er plakaterne rykket ned igen.

Efter Silkeborg Nyt har oplyst til politiet, at sedlerne har tilknytning til Dan Park, vil de nu efterforske sagen nærmere og tage kontakt til Ibi Pippi.

- Nu skal vi undersøge sagen nærmere og finde ud af, hvad der er op og ned i sagen. Så vender vi den med vores jurister, siger Kenn Sølvkær Jensen fra politiet.

Kunstner-trioen skriver selv i en blog på nettet, at de er blevet politianmeldt for at opildne til terror.

Se et lille galleri af Dan Parks plakater:

[inpost_pixedelic_camera slide_width="615" slide_height="410" thumb_width="75" thumb_height="50" post_id="8669" skin="camera_amber_skin" alignment="" time="7000" transition_period="300" bar_direction="leftToRight" data_alignment="topLeft" easing="swing" slide_effects="scrollHorz" grid_difference="250" thumbnails="1" pagination="0" auto_advance="0" hover="1" play_pause_buttons="0" pause_on_click="1" id="" random="0" group="0" show_in_popup="0" album_cover="" album_cover_width="200" album_cover_height="200" popup_width="800" popup_max_height="600" popup_title="Gallery" type="pixedelic_camera" sc_id="sc1445245228223"]