Makeup-artist Anja Laursen sminker deltagerne og fotograf Thomas Juul tager billederne. Stine Bramsen og Simon Kvamm kommer til at pryde for- og bagside. Foto: Thomas Juul

Nyt magasin samler ind til voldsramte

Et nyt velgørenhedsprojekt vil samle ind til voldsramte kvinder og børn. Indsamlingen foregår gennem salg af et magasin med kendte silkeborgensere. "Hjemlig hygge," bliver navnet på magasinet, der kommer i det nye år.

Op mod 100 lokale erhvervsfolk og kendte personer forventes at deltage i projektet, der har som mål at samle 175.000 kroner ind til Silkeborg Krisecenter.

Deltagerne bliver sminket og fotograferet som en voldsramt, og så skal de fortælle en personlig historie om en af det modsatte køn, der har gjort indtryk på dem.

- Det er ikke et projekt, der i sig selv handler om vold. Det færdige produkt, magasinet, indeholder positive og vedkommende historier om det modsatte køn, siger Majbritt Mikkelsen, der er en af personerne bag projektet, til Din Radio 8600.

Holdet bag forventer at magasinet er klar til at gå i trykken i 10.000 eksemplarer i midten af januar. Herefter vil det blive sat til salg for 20 kroner. De penge går ubeskåret til Silkeborg Krisecenter.

Silkeborg Krisecenter er en selvejende institution, der har til formål at tilbyde midlertidigt ophold til kvinder, som har været udsat for fysisk eller psykisk vold, trusler om vold eller tilsvarende krise i relation til familie- og samlivsformer. Kvinderne kan være ledsaget af børn. Krisecentret har hjemme i Markedsgade.