Foto: Esben Stenfeldt

Ny butik dyrker de lokale fødevarer

I Nygade slog Landmad lørdag dørene op til en butik, der dyrker de lokale fødevareprodukter og -producenter.

- Åbningen var helt overvældende. Der var selvfølgelig mange familiemedlemmer og venner, men også mange nye ansigter. Der var helt sort af mennesker, siger Marianne Andersen, der er indehaver af butikken i Nygade.

Landmad er en franchise-koncept, der er opstået i Grenaa. De enkelte butikker skal sælge madvarer fra lokalområdet.

- Jeg hørte første gang om Landmad for halvandet år siden. Jeg trængte til at lave noget andet på det tidspunkt, så det begyndte jeg at spekulere over. Jeg har aldrig drømt om at være selvstændig, men det var et spændende koncept, siger Marianne Andersen, der har arbejdet på kontor hele sit arbejdsliv.

Hun har hentet assistance inden for sin egen familie. Suzi Schriver Andersen er ansat i butikken, og hun har butikserfaring fra Matas. Sammen bestyrer de to butikken.

Landmad i Silkeborg er den anden butik i Landmadskæden, der snart ruller ud i flere byer.

Varerne kommer fra Østjylland, og de to butiksbestyrer har allerede været ude at finde lokale fødevareproducenter, der nu sælger gennem dem. Sorring Bær er at finde i sortimentet i både Silkeborg og Grenaa.

- Vi kan være med til at styrke de lokale producenter, og så kan vi forhåbentlig være med til at trække nogle flere folk ned til specialforretningerne i Nygade, siger Marianne Andersen.

Se et lille galleri fra Landmad i Nygade

[inpost_pixedelic_camera slide_width="615" slide_height="410" thumb_width="75" thumb_height="50" post_id="8864" skin="camera_amber_skin" alignment="" time="7000" transition_period="300" bar_direction="leftToRight" data_alignment="topLeft" easing="swing" slide_effects="scrollHorz" grid_difference="250" thumbnails="1" pagination="0" auto_advance="0" hover="0" play_pause_buttons="0" pause_on_click="1" id="" random="0" group="0" show_in_popup="0" album_cover="" album_cover_width="200" album_cover_height="200" popup_width="800" popup_max_height="600" popup_title="Gallery" type="pixedelic_camera" sc_id="sc1445955009925"]