Gadeplansillustration set fra hjørnet af Markedsgade og Bindslevs Plads af det nye kreative læringsmiljø på Bindslevs Plads med nedkørsel til 174 pladser i parkeringskælderen.

Bindslevs er Byggeplads om en måned

Ved skolestart i 2017 åbner Campus Bindslevs Plads med 1450 kvadratmeter kreativt læringsmiljø. I slutningen af næste måned begynder byggeriet.

For at få plads til Campus Bindslevs Plads skal bilerne under jorden. Derfor bygger Kommunen først en parkeringskælder i to etager med 174 pladser - lige under de nuværende parkeringspladser.

Byggeriet af parkeringskælderen begynder sidst i november. Her begynder arbejdet med at rydde pladsen for asfalt, træer og lamper.

Det bliver totalentreprenør C. C. Contractor fra Herning, der skal stå for byggeriet, det skriver mja.dk.

Prisen er cirka 54,37 millioner kroner for kælderen og 28,45 millioner for selve Campus-bygningen. En del af pengene kommer fra parkeringsfonden for Silkeborg Midtby, men 81 af de 82,8 millioner kroner kommer fra Kommunen.

Når kælderen er så godt som færdig, går byggeriet ind i anden fase, som er selve campus-bygningen.

Parkerende henvises til Estrups Gård
Byggeriet vil i hele perioden påvirke veje, bebyggelse og færden omkring Bindslevs Plads. Det vil støve og støje, og du vil møde adskillige lastbiler, som først skal ud med jord og senere skal ind med materialer.

Estrups Gård bliver til betalingsparkering i byggeperioden. Har du p-kort til Bindslevs Plads, så gælder det også der. Ellers benytter du blot de opsatte betalingsautomater.

Parkeringskælderen forventes klar til brug i november 2016.