Foto: Silkeborg Kommune

Gymnasiet stemmer i dag om strejke

Elever på Silkeborg Gymnasium er ikke tilfredse med regeringens foreslåede besparelser på uddannelsesområdet. Derfor skal de 1450 elever i dag tage stilling til, om de skal strejke og udeblive fra undervisningen. En lang række af landets øvrige gymnasier har besluttet at strejke af samme grund.

De planlagte strejker vil finde sted torsdag d. 29. oktober, som også er dagen for Uddannelsesalliancens demonstrationer i Aarhus og København, mod regeringens foreslåede besparelser på 8,7 milliarder kroner om året på uddannelsesområdet.

Elever fra Silkeborg regner også med at deltage i demonstrationerne, hvis der bliver truffet beslutning om at strejke, som der allerede er planer om det på gymnasier i Viborg, Aarhus, Aalborg, Sønderborg, Middelfart, Odense og København. Elevrådsformanden oplyser, at eleverne ikke bare ser strejken som en ekstra fridag. Der er arrangeret workshops for de strejkende elever på skolen, blandt andet om konsekvenserne af nedskæringerne, banner- og skiltemaling til Uddannelsesalliancens demonstration, læserbrevsskrivning og meget andet.

- Målet med disse aktiviteter er at engagere vores venner i den politiske proces, da demokrati jo ikke kun er at gå til valg hvert fjerde år, men alt det vi sammen gør ind imellem, siger Anton Smolarz, der er elevrådsformand på Silkeborg Gymnasium og som har været med til at organisere strejken.

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS), der også er en del af Uddannelsesalliancen, støtter elevernes ret til at strejke, og har været i dialog med eleverne på Silkeborg Gymnasium og hjulpet til planlægningen af strejken.

Elevernes afstemning slutter klokken 13.00 i dag.