Foto: Kate Madsen

Handelsskole-elever siger nej til hammeren

Omkring 350 handelsskoleelever strejker i dag i Silkeborg sammen med 1500 elever fra gymnasiet og mange tusinde elever fra resten af landet. De siger nej til sparehammeren.

Eleverne på ungdomsuddannelserne er utilfredse med Venstres finanslovsforslag om at spare 8,7 milliarder på uddannelse.

På Handelsskolen er flere elever mødt op for at blokere underviserne fra at komme ind til klasselokalerne. De har blandt andet stillet sofaer for dørene.

Udenfor har de hængt bannere op og stillet sparegrise frem. Sparegrisene er en metafor for, at eleverne kalder regeringens planer for noget griseri. De mange sparegrise foran skolen er udsmykket med forskellige budskaber.

- Giv os bedre kvalitet i undervisningen, står der på én.

- Nej til sparehammeren, står der på en anden.

Her kan du se et lille galleri af elevernes protest. Billederne er taget af Kate Madsen.

[inpost_pixedelic_camera slide_width="615" slide_height="410" thumb_width="75" thumb_height="50" post_id="8917" skin="camera_amber_skin" alignment="" time="7000" transition_period="300" bar_direction="leftToRight" data_alignment="topLeft" easing="swing" slide_effects="scrollHorz" grid_difference="250" thumbnails="1" pagination="0" auto_advance="0" hover="1" play_pause_buttons="0" pause_on_click="1" id="" random="0" group="0" show_in_popup="0" album_cover="" album_cover_width="200" album_cover_height="200" popup_width="800" popup_max_height="600" popup_title="Gallery" type="pixedelic_camera" sc_id="sc1446108252943"]