Foto: Tommy Haun

Flere mountainbike-ruter i vores område

Området omkring Silkeborg og resten af Søhøjlandet skal udvikles til en af Danmarks førende mountainbike destinationer.

Mountainbike-sporten er den hurtigst voksende friluftsaktivitet i de danske skove, og det varierede og kuperede landskab i vores område er attraktivt og indbydende for sportens udøvere.

I Søhøjlandet er der allerede etableret en del MTB-spor, men en stribe partnere er nu gået sammen i projektet ”På mountainbike i Søhøjlandet”. Målet er ifølge en pressemeddelse, at skabe MTB-oplevelser i særklasse - i respekt for naturen og i tæt samarbejde med lodsejere, interessenter og andre bruger af skoven.

Projektkoordinator Flemming Johannsen fra DGI siger at der i projektet skal etableres nye, spændende spor, som kan blive MTB’ernes naturlige førstevalg.

- På den måde kan vi kanalisere MTB-udøverne derhen, hvor oplevelserne er størst, og faren for kollison med andre skovgæster og interessenter er mindst, siger Flemming Johannsen.

Han mener at projektet i samarbejde med de to turismeorganisationer, VisitSilkeborg og VisitSkanderborg, vil markedsføre Søhøjlandet som en ny, attraktiv MTB-destination, hvor faciliteterne og velkomsten er i top.

Herfra lyder det at der er et stort potentiale i outdoor-turisme og ikke mindst i mountainbikerne, og at man ser frem til at modtage MTB’ere fra både Danmark, Skandinavien, Tyskland og Holland.

Sammen med Naturstyrelsen, kommunerne, Naturfredningsforeningen, Friluftsrådet og FDF Friluftcenter Sletten er Sti- og sporbyggerlauget i Silkeborg og cykelklubberne i Skanderborg og Ry meget centrale partnere i projektet.

- For det første er sporlauget og klubberne eksperter på MTB-området, og uden deres viden og indsats kunne projektet ikke fungere. For det andet er det sporbyggerne, der på frivillig basis skal bistå med anlæggelsen og driften af sporene, fortæller Flemming Johannsen, der lige nu er i gang med at definere det økonomiske fundament for projektet.

Partnerne regner med at kunne ansætte en egentlig projektleder i løbet af foråret.