Orienteringsklubben nomineret til pris

En gruppe børn bevæger sig over stok og sten, balancerer på træstammer, hopper over grøfter og kravler gennem krat. De kigger lidt på et kort undervejs. Sådan er oplevelsen ved orienteringsløb for børn i Silkeborg Orienteringsklub, der er nomineret til Danskernes Idrætspris.

"Minitræning i naturen" er blandt de tre finalister i Østjylland. Projektet, der hører under Silkeborg Orienteringsklub, går ud på at vise børn mellem tre og syv år, hvordan de kan bruge naturen. Initiativet er sat i værk, fordi de traditionelle aktiviteter i en orienteringsklub, hvor man løbetræner, lærer at forstå et kort og finde vej, ikke er velegnet til den aldersgruppe.

Den 9. januar skal Idrætsprisen overrækkes til et lokalt idrætsinitiativ, der er med til at styrke foreningsidrætten.

I oktober var det muligt at indstille lokale initiativer til prisen, og i alt har der været 27 kandidater i Østjylland. På landsplan er der otte regioner med hver cirka 25 nominerede.

De 27 initiativer i Østjylland er nu skåret ned til tre finalister, der kæmper om at gå videre til den store finale. Den finder sted i januar, og her vil tre initiativer på landsplan stå tilbage.

Du kan stemme på "Minitræning i naturen" her: Danskernes Idrætspris Østjylland.

Det lokale initiativ kæmper to initiativer i Aarhus kommune.