Illustration: C.F. Møller

Mascot tog spadestik til udflytningen

Silkeborg- og familievirksomheden Mascot tog i går første spadestik til udflytningen fra Silkeborg.

I 2008 indviede Mascot en fabrik i Vietnam, i 2013 var det Laos og i 2017 åbner et nyt hovedkvarter i Ikast-Brand kommune.

Mascot råder i øjeblikket over seks adresser i Silkeborg kommune, og de skal alle samles ved Pårup. Mascots nye domicil kommer til at ligge på den nordøstlige hjørnegrund, hvor Herning-Silkeborg-motorvejen skærer hovedvej 13.

Her skal der opføres 34.058 kvadratmeter moderne hovedkontor med lager, kontor og logistikfaciliteter. Første spadestik var i går, og arbejdet forventes afsluttet i sommeren 2017.

Dagen blev ikke markeret som et ’første spadestik’, da entreprenørmaskinerne allerede midt i september gik i gang med blandt andet at etablere en 530 meter lang vej på grunden for at komme i gang.

- Vi glæder os usigeligt meget til at samle alle danske medarbejdere her om cirka halvandet år. Over de seneste år er vi blevet en større og mere international virksomhed, og det fordrer, at vi har omgivelserne til at rumme virkeliggørelsen af de kontinuerligt voksende ambitiøse mål, vi har, og det professionelle set up, der skal til, sagde Mascots ejer og direktør Michael Grosbøl ved det første spadestik.

300 danske medarbejdere får deres arbejdsplads i det nye hovedkontor.

Byggeriet foregår på en 440.000 kvadratmeter stor grund, og der er tænkt udvidelse med i planerne. Lageret er foreløbig dimensioneret til år 2020, men hvis væksten fortsætter, kan lokalerne udvides til femdobbelt størrelse.

Mascot har planlagt byggeriet af et nyt hovedkontor i syv år.

[caption id="attachment_9009" align="alignleft" width="615"]Foto: Mascot Foto: Mascot[/caption]