Foto: Esben Stenfeldt

Byggerod: Midtbyen får gratis parkering

De handlende i Silkeborg kan se frem til, at det bliver gratis at parkere de to første timer på omkring 1000 kommunale parkeringspladser i Silkeborg midtby, mens der i de næste mange måneder bygges på Torvet. Det bliver virkelighed, hvis Silkeborg Kommunes Vej- og Trafikudvalg godkender forslaget på udvalgets møde på mandag.

- I det næste halvandet år har vi en stor byggeplads midt på byens torv. Derfor indfører vi to timers gratis parkering til gavn for både de handlende og butikkerne, siger Frank Borch-Olsen, 1. viceborgmester og formand for Silkeborg Kommunes Vej- og Trafikudvalg.

Hvis forslaget bliver godkendt, bliver der gratis parkering fra midten af november.

- Gratis parkering skal få flere til at vælge at lægge deres handel i de hyggelige gader i Silkeborg i stedet for at køre uden for kommunen i den periode, hvor vi har det store byggeri på Torvet. Tanken om byggerod midt i byen kan måske skræmme nogen væk, men faktisk er byggeriet i sig selv en stor oplevelse. Vi kan se, at mange synes, det er spædende med et byggeri så tæt på, og følger med i arbejdet bag byggehegnet, siger borgmester Steen Vindum, Silkeborg Kommune.

Når grænsen for gratis parkering er sat ved to timer, skyldes det, at bilisterne ikke skal ændre adfærd, så det får en negativ virkning på mulighederne for at finde en ledig parkeringsplads i midtbyen.

Det er fortsat gratis at parkere hele dagen på søn- og helligdage i Silkeborg midtby.

To timers gratis parkering
Hvornår:
Alle dage. Fra slutningen af uge 47 i anden halvdel af november 2015 indtil anlægsperioden på Torvet ventes afsluttet omkring 1. juli 2017.

Hvor:
På alle kommunens cirka 1000 betalingspladser på de større kommunale p-pladser på Søgade, Rådhuset, Østergade, Mejerigården, Bios Gård, Bindslevs Plads, Den Kreative Skole og Biblioteket.
De cirka 40 p-pladser, der er på Markedsgade, Hostrupsgade, Skoletorvet og Rådhusgade er undtaget, da der kun er møntparkomater af ældre dato.

Dankort/kort:
Tjekker man ud inden to timer er parkering gratis. Efter to timer er det normal takst.

Mobiltelefon:
Det er ikke muligt at få to timers gratis parkering ved betaling via mobiltelefon. Brug i stedet Dankort.

Mønter:
Det er ikke muligt at få to timers gratis parkering ved betaling med mønter. Det skyldes, at der ikke ønskes gratis parkering i længere tidsrum end to timer, ved at bilister blot trækker en ny billet til gratis parkering. Brug i stedet Dankort.

Parkeringskort:
De to timers gratis parkering indgår i den rabat, man i forvejen har fået ved at købe et parkeringskort.