Dørklokker stemmes mod skolestruktur

Hvis det banker på døren i morgen er det sandsynligvis forældre til skolebørn, der samler underskrifter mod skolestrukturen.

Forslaget om at samle kommunens 27 folkeskoler til ni storskoler har mødt stor modstand. En underskriftindsamling blev hurtigt oprettet på internettet, og nu rykker den ud i virkeligheden.

Mellem klokken 10 og 12 i morgen går adskillige forældre, lærere og andre interesserede ud i gaderne og samler underskrifter.

- Vi vil gerne give personer, der ikke er på de sociale medier, mulighed for at skrive under. Målsætningen er at få så mange underskrifter som mulig. Lige nu er der omkring 3000 underskrifter på den elektroniske indsamling, og jeg kunne godt tænke mig, hvis vi kunne fordoble det, siger hovedkoordinator Nikolaj Fuglsang.

Han har fået tilbagemeldinger fra lokale koordinatorer i 16 af kommunens 27 skoledistrikter. Han er ikke klar over, hvor mange indsamlere, der i alt går på gaden i morgen, men flere end 100 er sandsynligt.

Indsamlerne vil stemme dørklokker i lokalområder, men de vi også stå ved blandt andet supermarkederne.

Alle de samlede underskrifter vil blive afleveret til politikerne den 24. november, når høringsperioden på skolestrukturen er slut.