Foto: Silkeborg Kommune

Kommunen modtager nu mobilbetaling

Du behøver ikke længere tage kontanter eller dankort med i svømmehallen, Medborgerhuset eller på biblioteket. Kommunen er ved at indføre mobilbetaling.

Silkeborg Kommune har indgået aftale med bankerne om at modtage Mobile Pay og Swipp. Det betyder, at du i fremtiden kan betale med mobilen alle steder, hvor du tidligere har brugt kontanter eller betalingskort.

Betalingsformen er allerede nu indført på blandt andet bibliotekerne, Svømmecenter Nordvest og flere caféer på plejecentre. Resten af kommunens salgssteder vil alle komme med. På Silkeborg Kommunes hjemmeside kan du følge med i, hvor og hvornår du kan bruge mobilen som betalingsmiddel.

- Det er borgerne, der har efterspurgt de mobile betalingsmuligheder, og det ønske har vi gennem en længere periode arbejdet på at efterkomme. Vi vil selvfølgelig gerne yde den bedste service og gøre det så nemt som muligt at handle alle steder i kommunalt regi. I dag har man altid mobilen ved hånden, og det gør den oplagt som betalingsmiddel, siger Systemkonsulent i Silkeborg Kommune, Torben Oster Hansen.

Mobile Pay og Swipp er apps, der downloades på din smartphone. Når du skal betale for en vare eller en ydelse, åbner du appen med en personlig kode, taster beløb og modtagers telefonnummer ind og vupti – betalingen er gennemført.