Mobning modarbejdes med meditation

Elever på Fårvang Skole har fået 'mindfulness' på skoleskemaet. Eleverne træner åndedræt for at modvirke stress og mobning.

Det er mandag formiddag. Eleverne i 9. klasse ligger på yoga-måtter med lukkede øjne og lytter til Rikke Braren Lauritzens instruktioner.

- Træk vejret naturligt og læg mærke til de fornemmelser, det giver i kroppen, siger Rikke Braren Lauritzen med rolig stemmeføring.

Hun er mindfulness-instruktør og initiativtager til et otte ugers forløb for elever i folkeskolens ældste klasser. Formålet er at øge koncentration og trivsel og forbygge stress og mobning.

Mindfulness stammer fra buddhismen og handler om at være nærværende og bevidst om nuet. Teknikerne inkluderer meditation, yoga og opmærksomhedsøvelser.

Forløbet i Fårvang foregår i samarbejde med Aarhus Universitet og skal munde ud i en gratis Mindfulness-app til smartphone, der skal tilbydes alle folkeskoler.

- Flere elever har allerede sagt, at det er blevet mere rart og roligt at være i klassen. Klassens lærere har desuden givet udtryk for, at eleverne er meget motiverede, og at der er kommet bedre arbejdsro i klassen, fortæller Rikke Braren Lauritzen.

Projektet på Fårvang Skole kører frem til juleferien.