Foto: Hospitalsenhed Midt

Sygehuset kræver nu gebyr for udeblivelse

Regionshospitalet i Silkeborg tog i går hul på et forsøg med at opkræve gebyr fra patienter, der udebliver fra aftaler. Forsøget er en del af landsdækkende forskning.

Udeblivelser er et væsentligt problem på blandt andet Radiologisk Afsnit i Diagnostisk Center. Et nationalt forskningsprojekt skal derfor afklare, om patienternes hukommelse bliver bedre, hvis det koster 250 kr. at blive væk fra en aftale.

Hvis patienten melder afbud i ordentlig tid, vil der ikke blive opkrævet et gebyr. Så kan tiden nemlig gives til en anden patient. Det er derfor Radiologisk Afsnit er udvalgt til forsøget. Her er det nemt at overdrage en tid med kort varsel.

Det er ikke alle patienter på Radiologisk Afsnit, der vil blive mødt af kravet om gebyr. Fordi der er tale om et forskningsprojekt, bliver patienterne tilfældigt udvalgt til at deltage, så nogle patienter slipper for truslen om et gebyr.

Gebyrforsøget kører sideløbende på Ortopædkirurgisk Ambulatorium i Viborg.

Gennem det næste års tid skal de to afdelinger opkræve gebyret fra udeblivende patienter, og i 2017 skal hele forsøget analyseres.