Foto: Silkeborg Kommune

Idrætspris: Orienteringsklubben videre

'Minitræning i naturen' er orienteringsløb for børn mellem tre og syv år, og projektet er nu Østjyllands kandidat i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.

De seneste 11 dage har østjyderne stemt på deres kandidat til Danskernes Idrætspris. Silkeborg Orienteringsklub var med 'Minitræning i naturen' oppe mod to projekter fra Aarhus og er nu gået videre i konkurrencen og blandt de otte semifinalister.

I minitræningen bevæger man sig over stok og sten, balancerer på træstammer, hopper over grøfter og kravler gennem krat. Kigger lidt på kort undervejs, eller tegner selv et ”kort” over hvor man har været, eller hvad man har oplevet i skoven. Og er på skattejagt og lærer noget om farver, bogstaver og tal.

De 3-7-årige er lidt for små til almindeligt orienteringsløb, hvor man skal løbetræne, læse og forstå kort og derefter finde vej til posterne. Børn i den alder bevæger sig helst af lyst, og lærer gennem kroppen og sanserne. Og det er lige præcist, hvad 'Minitræning i naturen' lægger op til, fordi aktiviteterne har fokus på krop og bevægelse, og hvor bevægelsen foregår gennem leg.

Danskernes Idrætspris er en pris, der hylder projekter, initiativer og ideer der er med til at styrke fællesskabet og glæden ved at være aktiv i en idrætsforening. Ud over æren modtager det vindende projekt også 50.000 kr. Det samme gør projektets hjemkommune.

Nu skal en fagjury vælge tre finalister blandt de otte semifinalister. Den endelige vinder findes ved DR-showet 'Sport 2015' den 9. januar 2016.

Sidste år var Fritidspark Arendal med blandt de tre finalister.