Talenter skal lokkes til Silkeborg

Lokale virksomheder i Silkeborg-området og kommunen er gået sammen i jagten på at få de bedste, nye talenter til Silkeborg

Overskriften hedder ”Silkeborg jagter talenter”, og det handler om at lokke de allerbedste kandidater i hele landet til de mange spændende og udfordrende jobs, vi har i Silkeborg-området.

Kampagnen skal også fortælle, at man jo får meget mere end bare et job, hvis man bosætter sig i Silkeborg. Ikke mindst muligheden for et aktivt fritidsliv, smuk natur og gode rammer for familielivet.

- Virksomhederne og kommunen har en fælles interesse i at skabe vækst og udvikling. Derfor giver det god mening, at vi også i fællesskab synliggør alle de fantastiske muligheder, der er i vores område, siger udviklingschef Gregers Pilgaard, Silkeborg Kommune.

Silkeborg Kalder – nu også på talenter
Idéen om en fælles talentjagt opstod på et dialogmøde mellem virksomheder i Silkeborg og Silkeborg Kommune. Silkeborg Kommune har længe været i gang med den succesfulde bosætningskampagne ”Silkeborg Kalder”, og på mødet opstod idéen om, at en særkilt jagt på talenter med fordel kunne understøtte den overordnede kampagne.

Nu er idéen blevet til virkelighed.

Jagten på talenterne er bl.a. gået ind på LinkedIn, hvor virksomhedern og Kommunen samarbejder om at gøre de attraktive jobs synlige for talentmassen.

Virksomhederne og kommunen samarbejder også i forbindelse med jobmesser og initiativer som ”Jobtræf 2015” i Aarhus, ”DM i Skills” i Fredericia og ”Karrierredage” i Aarhus og Aaborg.

Fælles front på Navitas
Jobtræf 2015 har netop været afholdt på Navitas i Aarhus. Her kunne deltagerne møde virksomhederne SPX, KVM Industrimaskiner, Silkeborg Data, Tvilum, Kaastrup Andersen samt Silkeborg Kommune på en fælles stand.

- Sammen er vi stærke. På en fælles stand er det lettere at skabe synlighed. I Kaastrup Andersen var vi i dialog med flere kandidater, der ønsker at udfolde deres talent i en ambitiøs virksomhed i rivende udvikling. Vi har mange spændende projektlederstillinger, siger HR Manager Annemette Lahrmann fra gazellevirksomheden Kaastrup Andersen i Silkeborg.

Fakta
De 16 virksomheder, der pt. er med i samarbejdet ”Silkeborg jagter talenter” er Elfac A/S, Silkeborg Data A/S, Jyske Bank A/S, KVM Industristrimaskiner A/S, SPX Flow Technology Denmark A/S, Hydratech Industries Wind Power A/S, IntraNote A/S, Tvilum ApS, J. Hvidtved Larsen A/S, Danfoss A/S Comfort Controls Division, Kingo Karlsen A/S, JN Data A/S, Sam-System A/S og Kaastrup Andersen