Jysk kaster flere penge i nyt stadion

Lars Larsen og Jysk har valgt at forhøje sit navnesponsorat med fem millioner kroner, så nu er økonomien i det nye stadion ved at være på plads

På torsdag sparker borgmester Steen Vindum og købmand Lars Larsen byggeriet af Silkeborgs nye stadion, JYSK Park i gang. De sidste forhindringer er ryddet af vejen, og nu kan byggeriet gå i gang.

På trods af at den samlede byggepris bliver cirka ti millioner kroner højere end oprindeligt beregnet kan spaden nu stikkes i jorden. Det skyldes blandt andet en forhøjelse fra Lars Larsen af navnesponsorat til Jysk Park. Forhøjelsen er på fem mio. kr, så købmandens samlede sponsorat for navnerettighederne i de næste 20 år lyder på 15 mio. kr.

Jysk Park er finansieret ved at Silkeborg IF Invest A/S står for 70 mio. kr. af de cirka 130 mio. kr. og Silkeborg Kommune for den resterende del.

I Silkeborg IF Invest A/S er der blevet arbejdet på højtryk for at få den sidste del af finansieringen på plads samtidig med, at der er opnået besparelser på stadionprojektet, der gør realiseringen mulig.

- Vi mangler stadig 3-4 millioner kroner for at have hentet hele beløbet på cirka 130 millioner kroner, men det håndterer vi i byggefasen, idet der jo stadig er en række sponsorater at sælge i tilknytning til JYSK Park. I Silkeborg IF Invest A/S er vi nu derhenne, hvor vi kan garantere, at Silkeborgs nye stadion er fuldt finansieret, når det står færdigt i 2017, siger direktør i Silkeborg IF Invest, Kent Madsen.

Etablering af kunstgræsbane i stedet for som oprindeligt kalkuleret almindelig græs tillige med de generelle stigninger i byggepriser har medført, at de samlede anlægsomkostninger er forøget. Det har derfor været nødvendigt at gennemføre nogle ændringer i det oprindelige projekt for at opnå besparelser. Kent Madsen understreger dog, at de besparelser, der er foretaget i projektet for at få prisen ned på cirka 130 mio. kr., ikke vil kunne ses med det blotte øje.

Første spark til byggeriet af JYSK Park tages på Søholt på torsdag den 19. november kl. 15.30.