Foto: Youtube

“2 minus 1” veje udfordrer bilister

I Silkeborg Kommune introduceres flere og flere af de såkaldte to-minus-en veje, men det er en udfordring at få bilisterne til at køre rigtigt på den specielle vejtype.

To-minus-en veje laves typisk på mindre landeveje, hvor man i stedet for de sædvanlig to spor kun har ét spor med to brede kantstriber og god plads til cyklister og gående.

Når to bilister møder hinden skal de, under hensyntagen til cyklister og gående, hver især trække helt til højre, før de passerer hinanden.

Vejtypen har i nogle år været testet på Rustrupvej mellem Gjessø og Them, og positive erfaringer herfra har gjort, at vejtypen nu er anlagt og planlægges flere forskellige steder i kommunen.

Men der er den udfordring, at bilisterne ikke aner, hvordan de skal håndtere de nye striber på vejen.

Vicepolitiinspektør Henrik Glintborg fra Midt- og Vestjyllands Politi siger ifølge TV Midt/Vest, at bilisterne oftest kører lidt efter, hvad man har lært i skolebogen. Altså at man skal ligge længst til højre, hvilket jo er forkert på den vejtype.

Derfor har Silkeborg Kommune sat skilte op, der skal hjælpe bilisterne til at forstå den nye type vejstriber, og huske dem på, at fartgrænsen er 60 km/t.

Se her hvordan du skal forholde dig i trafikken, når du støder på en 2 minus 1 vej.