Foto: Silkeborg Kommune

Måling: Utilfredshed med borgmesteren

Analyseinstituttet Megafon gennemfører for tiden meningsmålinger i ti østjyske kommuner. Foreløbig er Steen Vindum den mindst populære borgmester, og knap hver tredje er direkte utilfreds med ham.

Det er to år siden, at der var kommunalvalg, og der to år til næste kommunalvalg. Derfor holder TV2 Østjylland midtvejsvalg i ti østjyske kommuner. Megafon står for at lave meningsmålinger og tilfredshedsundersøgelser i kommunerne.

Megafon har blandt andet spurgt vælgerne, hvor tilfredse eller utilfredse, de er med deres borgmester. Foreløbig er der resultater fra Horsens, Odder, Favrskov, Norddjurs, Syddjurs og Silkeborg kommuner.

Mellem 44 og 67 procent af vælgerne i de fem førstnævnte kommuner er tilfredse eller meget tilfredse med deres borgmester. I Silkeborg er det kun 28 procent, det skriver TV2 Østjylland. Til gengæld er 30 procent utilfredse eller meget utilfredse.

Steen Vindum siger selv til tv-stationen, at det kunne være meget værre. Han mener, at det ville være det samme, uanset hvem der var borgmester.

Megafon og TV2 Østjylland har endnu ikke offentliggjort målingerne for Randers, Samsø, Skanderborg og Aarhus kommuner.