Silkeborg i top 10 i ny erhvervsmåling

Silkeborg Kommune tager endnu et højdespring i en ny erhvervsmåling og er nu i top 10 målt på ejendomsvenlighed.

Erhvervsorganisationen Ejendomsforeningen Danmark har for fjerde år i træk målt, hvilke kommuner, der skaber de bedste rammer for investeringer i erhvervsejendomme.

Mens kommuner som Herning, Horsens, Favrskov og Ikast-Brande alle går tilbage i målingen, tager Silkeborg Kommune et markant højdespring på 70 pladser i forhold til sidste år. Dermed kommer Silkeborg Kommune ind på plads nummer 10 i rangeringen af landets 98 kommuner.

- Det er jeg utrolig glad for. I Silkeborg Kommune arbejder vi målrettet på at komme i top ti i de målinger af erhvervsvenligheden, der hvert år bliver gennemført. Nu er det lykkedes. Målt på ejendomsvenlighed er Silkeborg nu blandt de allerbedste, siger borgmester Steen Vindum.

Han understreger, at det er noget, der interesserer potentielle investorer.

- Målingen vil være med til at gøre Silkeborg Kommunes erhvervsgrunde endnu mere attraktive. Vi vil bruge målingen i vores markedsføring af erhvervsgrunde, og lige nu kan vi jo tilbyde nogle helt unikke muligheder ved den nye motorvej, siger Steen Vindum.

Udover Silkeborg ligger Billund, Viborg, Skive, Vesthimmerlands, Solrød, Frederikssund, Vejen, Rebild og Halsnæs kommuner i top 10 i målingen. København indtager sidstepladsen.

Parametrene er blandt andet størrelsen på dækningsafgiftssatsen, størrelsen på grundskyldspromillen, sagsbehandlingstiden for byggesager, størrelsen på byggesagsgebyrer og endelig antallet af forbrydelser mod ejendomme som eksempelvis brandstiftelse, hærværk og indbrud. Silkeborg afskaffede dækningsafgiftssatsen i år, så der er en del af forklaringen på højdespringet.