Foto: Esben Stenfeldt

Hvad skal Det Gamle Rådhus bruges til?

Til nytår lukker turistkontoret i Det Gamle Rådhus på Torvet, og så skal lokalerne i den fredede bygning lejes ud. Men hvad skal de bruges til? En ny café var Kommunens første og eneste indskydelse.

I går var det 158 år siden, at Det Gamle Rådhus blev taget i brug, og dagen forinden holdt Økonomi- og Erhvervsudvalget møde om udlejningen af lokalerne.

Udvalgets medlemmer skulle beslutte, om lokalerne skulle lejes ud til café-drift fra den 1. april 2016, med en byggeplads som nærmeste nabo.

Den beslutning undrede Rune Dreier Kristensen (S), der er medlem af udvalget. Han havde derfor bedt om en drøftelse af, hvad lokalerne ellers kan bruges til.

Økonomi- og Erhvervsudvalget til at udsætte beslutningen, så embedsfolk nu skal finde på alternative forslag. Økonomi- og Erhvervsudvalget træffer som udgangspunkt en beslutning mandag den 7. december.

Hjælp embedsfolkene med at finde på god brug af Det Gamle Rådhus. Hvad kunne du tænke dig?

Det Gamle Rådhus
• Indviet den 17. november 1857.
• Det Gamle Rådhus var det første centrale ur i Silkeborg. Inden da var der op mod 30 minutters forskel på lokale borgeres ure.
• Det sidste byrådsmøde blev holdt for 40 år siden.
• Bygningen blev fredet i 1978.
• I oktober 2012 rykkede VisitSilkeborg, HandelSilkeborg, ErhvervSilkeborg og Riverboat-sekretariat ind i Det Gamle Rådhus efter en indvendig istandsættelse.
Kilde: wikisilkeborg.dk