Bilernes By mærker ikke lavere afgifter

I sidste uge indførte partierne bag finansloven en reduktion af afgifterne på personbiler, men Bilernes By tror ikke, at afgiftsnedsættelsen får stor betydning.

Regeringens nye afgiftssatser på personbiler betyder, at den del af fabriksprisen, der ligger over 81.700 kroner, vil blive pålagt 150 procent i afgift i stedet for 180 procent.

Det betyder i praksis, at en bil, der før finansloven kostede 230.000 kroner, vil opnå en afgiftsnedsættelse på cirka 5000–7000 kroner, hvilket man som forbruger, i mange tilfælde, ville have kunnet opnå i form af rabat før nedsættelsen.

- Det er vores overbevisning, af denne nedsættelse ikke vil påvirke forbrugerne til at anskaffe sig dyrere og mere sikre biler, som oprindeligt var ideen med denne afgiftsnedsættelse, siger Henrik Thomsen, der er formand i Bilernes By.

I alt tæller Bilernes By 11 forskellige forhandlere i Silkeborg, og ingen af dem har mærket ændret adfærd hos kunderne, siden regeringen løftede sløret for de nye afgiftssatser.

- Afgiftsnedsættelsen er et skridt i den rigtige retning. vi havde dog forventet noget mere markant, og noget som var mere direkte forbundet med sikkerhed og grøn økonomi, siger Henrik Thomsen.

Han mener desuden ikke, at afgiftsnedsættelsen vil slå igennem på brugtmarkedet. Det er kun de allerdyreste biler, der vil blive påvirket.