SIF henter georgisk offensiv-spiller

Den georgiske ungdomslandsholdsspiller Davit Skhirtladze kommer til SIF i vinterpausen. Han er kommet på kontrakt i Søhøjlandet frem til sommeren 2017

I bestræbelserne på at stå bedst muligt rustet til forårets kamp om oprykning til Alka Superligaen har Silkeborg IF hentet offensiv forstærkning. Den 22-årige georgier Davit Skhirtladze skifter fra årsskiftet fra AGF til SIF. Han har i dag underskrevet en kontrakt frem til sommeren 2017 med klubben fra Søhøjlandet.

- Jeg er meget glad for at skrive kontrakt med SIF. Det er et godt skridt videre i karrieren for mig. Der er gode forhold i Silkeborg og det er en klub med traditioner. Det er det helt rigtige for mig, og jeg er her for at gøre mit bedst og hjælpe SIF, siger Davit Skhirtladze.

Skhirtladze kom til Danmark og AGF i januar 2011 og har således spillet hos århusianerne i fem år, siden han var 17 år. Hos AGF er han noteret for 83 kampe og ni mål.

Den offensivt stærke spiller er desuden georgisk ungdomslandsholdsspiller. Davit Skhirtladze bliver i SIF genforenet med Peter Sørensen, som trænede ham i AGF og var hans chef, da han i sin bedste periode for århusianerne udfoldede talentet i makkerskabet med islændingen Aron Johannsson, der i 2013 skiftede til hollandsk fodbold.

- Det har været en faktor i min beslutning, at Peter Sørensen er træner i SIF. Han var den første træner, der gav mig chancen og han kender mine kvaliteter og ved, hvordan han får det bedste ud af mig. Jeg glæder mig til samarbejdet, siger georgier.

I SIF glæder sportschef Jesper Stüker sig over tilgangen af den 22-årige georgier.

- Davit Skhirtladze kan spille de fire forreste positioner og er set som en spiller, der kan hjælpe os med et af de områder, hvor vi ikke er lykkedes optimalt - nemlig at lave mål. Davit er nok bedst som spilleren, der har næstsidste fod på bolden ved scoring, men han har også et uforløst potentiale som målscorer, siger SIFs sportschef.

Davit Skhirtladze har kontraktudløb i AGF ved årets udgang og skifter således transferfrit til SIF.