Bunker by Night holder pause i 2016

Hver sommer de seneste ni år har frivillige givet en demonstration på Anden Verdenskrig på Silkeborg Bad. Til næste år holder arrangementet en pause.

Bunkermuseets bestyrelse har taget konsekvensen af, at Bunker by Night arrangementet har vokset sig for stort til omgivelserne.

Siden 2007 har arrangementet givet overskud til foreningens kasse. De seneste tre år har der været omkring 4000 gæster og 250 frivillige aktører.

- Nu er arrangementet vokset til ”et bjerg” rent økonomisk, og risikoen for blodrøde tal ved dårligt vejr på dagen er overhængende, oplyser bestyrelsesformand Martin Holm.

Udover risikoen for et stort underskud, er der også udfordringer med de fysiske rammer på Silkeborg Bad. De mange gæster på kun seks timer betyder trafikalt kaos.

- Selv med politiets kyndige hjælp, så er parkeringsforholdene et hyppigt gentaget klagepunkt fra gæsterne. Dette skal absolut ikke tilskrives politiet, tværtimod, men det er de fysiske rammer, som ikke matcher BBN’s størrelse, fortæller Martin Holm.

Nu vil bestyrelsen holde en tænkepause frem til 2017 og forhåbentlig vende tilbage med en event, der formentlig bliver på et reduceret niveau.

- Succes medfører ikke bare større omkostninger og risici, men også utilsigtede forandringer, som blandt andet ikke-tidstypiske telte og tombola, der trækker eventen i uønsket retning. Så selvom det kan virke tåbeligt at bremse op, så finder vi det nødvendigt, hvis vi fortsat skal have succes med vores arrangementer, oplyser Martin Holm.

Bunkermuseet fortsætter sine aktiviteter med søndagsåbent, særåbninger, guidede ture og særarrangementer som altid.