SMS minder alle om EU-afstemning

På torsdag går danskerne til stemmeurnerne for at tage stilling til retsforbeholdet. For at få så mange silkeborgensere af sted som muligt, vil Kommunen sende en SMS.

Dagen før valget, altså i morgen, modtager vælgerne en SMS, som minder dem om folkeafstemningen og hvor vigtigt det er at deltage i demokratiet. Hvis dit barns telefon står i dit navn og nummeret ikke er udeladt, så kommer der også en sms hertil.

- EU-spørgsmål er sædvanligvis ikke lige det, der får flest i stemmeboksen. Vi blander os selvfølgelig ikke i, hvad folk stemmer, men vi opfordrer alle til at bruge stemmeretten. Det er vigtigt for demokratiet, at vi alle deltager, siger borgmester Steen Vindum (V).

SMS'en er en del af kampagnen "beSTEM", der har kørt ved alle valg siden kommunalvalget i 2013. BeSTEM-kampagnen stiler også efter førstegangsvælgere med en ekstra påmindelse.

Førstegangsvælgerne modtog i onsdags et digitalt brev fra borgmesteren og ungeborgmesteren, som ønsker de unge tillykke med at være blevet myndige og opfordrer dem til at huske at bruge deres stemme.

Ved valget til Europa-Parlamentet i 2014 sendte Kommunen også  ud. Dengang til cirka 50.000 lokale telefoner, i morgen modtager cirka 55.000 silkeborgensere en SMS.