Nyt beredskab rykker tættere på

Fra årsskiftet samles Viborg og Silkeborg kommuners beredskaber i et nyt fælles beredskab. I dag underskrev de to kommuners borgmestre formelt aftalen om sammenlægning.

Viborg og Silkeborg kommuner lægger fra den 1. januar 2016 sine beredskaber sammen til ét fælles beredskab, som får navnet Midtjysk Brand & Redning.

Sammenlægningen af de to beredskaber er en del af den proces, hvor landets 86 beredskabsenheder skal reduceres til 20.

Godt forberedt
Siden foråret, hvor den nye beredskabschef Klaus Vibe Hebsgaard blev ansat, er der arbejdet ihærdigt med at forberede sammenlægningen af de to kommuners beredskaber med tilsammen 220 ansatte.

Organisationen er nu på plads. De eksisterende brandstationer bevares, men vagtcentralen og administrationen samles i begyndelsen af det nye år på Silkeborg Brandstation. Vagtcentralen og administrationen i Viborg nedlægges.

– Det får ingen praktisk betydning for borgerne, at vagtcentralen samles – de skal stadig ringe 112, hvis det brænder. Ved at samle vagtcentralen og administrationen ét sted, udnytter vi ressourcerne bedre, siger Klaus Vibe Hebsgaard.

Beredskabets opgaver tæller ud over brandslukning også andre serviceopgaver som for eksempel servicering af hjemmeplejens biler.

[caption id="attachment_9635" align="alignleft" width="615"]I dag underskrev Torsten Nielsen (t.v.) borgmester i Viborg Kommune og Steen Vindum, borgmester i Silkeborg Kommune, aftalen om sammenlægning af Viborg og Silkeborg kommuners beredskaber. I dag underskrev Torsten Nielsen (t.v.) borgmester i Viborg Kommune og Steen Vindum, borgmester i Silkeborg Kommune, aftalen om sammenlægning af Viborg og Silkeborg kommuners beredskaber.[/caption]