Foto: ABC Pavilloner

Flygtning: Kommunen overvejer pavillonby

Behovet for midlertidige og permanente boliger til flygtninge er stigende, og sådan vil det blive ved at være den næste tid. Derfor overvejer Kommunen nu at bygge en by af pavilloner.

I øjeblikket bor 52 flygtninge i midlertidige boliger rundt om i kommunen og venter på at komme over i permanente boliger.

Stor mangel på permanente boliger betyder, at flygtninge bor i de midlertidige boliger i længere tid. Derfor stiger behovet for midlertidige boliger.

Kommunen har af den grund indhentet et tilbud på pavillonboliger til 44 beboere. Prisen bliver 2150 kroner per måned per beboer, hvilket er det maksimale en flygtning på betale for en midlertidig bolig.

Hvis pavillonerne bestilles, skal de opstilles på en ledig storparcel i kommunen. Skovvænget ved Bryrup og Ans Søpark i Ans er de to eneste muligheder i øjeblikket. Til næste år åbner der sig formentlig muligheder i Gødvad, Grauballe eller Virklund.

Før en by af pavilloner bygges, skal mulighederne i eksisterende bygninger først undersøges. Blandt andet er det tomme Hotel Impala i spil.

Prisen i det indhentede tilbud er baseret på en treårig lejeperiode.