P-kælder: Jord skal køres en anden vej

Til januar begynder arbejdet med at grave parkeringskælderen ud på Torvet. Nu skal de mange tusinde lastbiler måske gennem Fredensgade.

Det var oprindeligt planen, at entreprenør A. Enggaard skulle køre jorden fra parkeringskælderen ud via Rådhusgade og Østergade, det skriver mja.dk.

Transport via Østergade vil genere forretningerne, kunderne og Torvehandlen om fredagen, derfor har entreprenøren bedt Kommunen om at benytte Fredensgade i stedet.

Rådhusgade ender i en rundkørsel og er tidskrævende at benytte i myldretiden, så Fredensgade kommer til at blive den primære vej.

Derfor har beboerne i Fredensgade mulighed for at afgive et høringssvar frem til og med den 17. december, men der bliver ikke lavet en VVM-redegørelse, det skriver mja.dk.

En VVM-redegørelse er en Vurdering af Virkningerne på Miljøet.

I alt skal der køre 4300 lastbiler med jord ud fra Torvet over en periode på cirka tre måneder. Desuden skal der også køre et par tusinde den modsatte vej med byggematerialer.

På Silkeborg Kommunes hjemmeside for byggeriet på Torvet står der allerede, at transporten skal foregå via Fredensgade, selvom høringsperioden ikke er slut.