Niels Bastian (tv) og Matthew Daniali er blandt de nuværende elever, der har samlet ind. Deres højskoleophold slutter i morgen.

Elever samler 29.000 kroner til Syrien

Siden september har elever fra Silkeborg Højskole samlet penge ind til flygtninge i Syrien, og nu er målet på 25.000 kroner nået - og lidt til.

Eleverne fra Højskolen oprettede indsamlingen "Silkeborg Højskole Acts", efter elever fra Syrien, Palæstina og Eritrea fortalte deres side af historien om flygtningestrømmen.

Målet var at samle 25.000 kroner inden den 19. december, hvor højskoleeleverne er færdige med deres ophold. I alt er det blevet til 29.325 kroner.

- Vi var bange for, at vi ikke ville nå det, så det er meget tilfredsstillende, siger Matthew Daniali, der er en af eleverne bag indsamlingen.

Pengene går nu til Dansk Flygtningehjælps indsats i Syrien.

Eleverne har samlet pengene ind ved blandt andet at synge julesange på Torvet, afholde tombola-arrangement for venner og familie og sælge natmad ved skolens fester. Desuden har en internetindsamling kørt sideløbende.

[caption id="attachment_9964" align="alignleft" width="590"]Den 4. december sang eleverne julesange ved juletræet på Torvet/Kirkepladsen. På to timer samlede eleverne 1600 kroner den dag. Den 4. december sang eleverne julesange ved juletræet på Torvet/Kirkepladsen. På to timer samlede eleverne 1600 kroner den dag.[/caption]