Ukendt mand i bil gav karameller til børn

- Vil I ikke have nogen af de her karameller, som jeg ikke selv kan spise?, sådan cirka sagde en ukendt, voksen mand til to drenge på seks og ni år.

Episoden fandt sted fredag eftermiddag på Kvædevej i Gødvad, men blev ikke anmeldt med det samme.

Drengenes mor opdagede karamelpapiret, da de kort efter kom hjem. Drengene fortalte, at de lige havde mødt en flink mand.

Manden var kommet kørende i bil ind ad Kvædevej, der er blind, mens de to drenge på seks og ni år cyklede den modsatte vej. Bilen skiftede pludselig bane og kørte op på siden af drengene.

Manden bag rattet rullede vinduet ned og roste drengene for deres færdsel i trafikken og tilbød dem karameller fra en stor pose. Han forklarede, at han havde købt dem i Tyskland og ikke kunne spise dem alle.

Drengene tog mod karamellerne og cyklede direkte hjem.

Moderen anmeldte episoden til politiet, der oplyser, at de tre-fire gange om året får lignende anmeldelser. De har ikke modtaget andre anmeldelser den seneste måneds tid.

- Måske var det bare en flink mand, men vi har taget vores forholdsregler og føler os nødsaget til at advare, bare for en sikkerheds skyld, skriver moderen i et opslag på Facebook, der er delt et par hundrede gange.

Den fremmed mand kørte i en sort, mellemstor bil. Han havde lyst hår og hverken skæg eller briller.

Politiet modtager gerne henvendelser i sagen, for de har kun de to drenges vidneudsagn. Du kan ringe til dem på telefon 114, også hvis du var den flinke mand.