Foto: Line Lund Andersen

Lokal rappers album udkommer i dag

Den lokale rapper Adnan giver i dag release-koncert på sit debutalbum. Koncerten foregår på Rampelys.

Projekt Nordbyen er navnet på Adnan Corbos debutalbum, der har været halvandet år undervejs.

Adnan Corbo kom sammen med sin familie til Danmark i begyndelsen af 1990'erne på grund af krigen i Eksjugoslavien.

I mange år har den lokale rapper lavet dyster musik, som han selv beskriver det, men det har ændret sig med Projekt Nordbyen.

- I takt med, at jeg selv fik det bedre og fik mindre at slås med, gav det ikke mening for mig at skrive om mørke tanker, pillemisbrug, psykiatri osv., Jeg var overhovedet ikke i stand til at skrive om det længere. Det var faktisk en hård proces at skulle ændre fokus, når man har været vant til at kredse om de samme emner, skriver Adnan Corbo i en meddelelse på Facebook.

Albummets titel, Projekt Nordbyen, er inspireret af "the projects", som ghetto-områder i USA af og til kaldes. Nordbyen er Adnan Corbos eget kvarter.

- Jeg prøver på ingen måder at få mit blokkvarter til at lyde som en hård ghetto eller på nogen måder sammenligne det med ghettoer rundt i verden. Men jeg befinder mig hver dag et sted, hvor der går flere skæbner rundt som har ting som misbrug, dårlig økonomi, kriminalitet osv. At slås med, end de måske har på Åhavevej, skriver Adnan på Facebook.

Projekt Nordbyen udkommer i dag og release-koncerten på Rampelys begynder klokken 20. Billetprisen er 50 kroner i døren.

Adnans tredje single fra Projekt Nordbyen var Ild & Vand. Hør den nedenfor. Hele albummet er allerede at finde på musiktjenester som Spotify og iTunes.

https://www.youtube.com/watch?v=EeBNFDzyN-g