Den næsthurtigste villavej er i Silkeborg

Når der først kommer børn i familien, siger mange farvel til lejligheden i byen og flytter i villa. Men vi vil helst have en villa i et lukket villakvarter, hvor ungerne er i sikkerhed, når de spurter fra dør til dør for at ringe på hos legekammeraterne.

Præcis den slags villakvarter er Buskelundengen i Hvinningdal. Her er huse i gennemsnit solgt på 31 dage i 2015. Det gør vejen til den næsthurtigst sælgende villavej i Danmark.

- Når det kommer til villaveje, er der ingen tvivl om, at de populære områder, er de lukkede villakvarterer, hvor børn kan færdes sikkert til og fra skole og kammerater. Beliggenheden er stadig det vigtigste i et villasalg; især hvis priserne også er rimelige, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, der har lavet opgørelsen.

Et sikkert stisystem direkte til skole og mulighed for at lade sine børn lege alene ude vejer tungt i valget af boligområde.

Kun veje med minimum seks handler er talt med i opgørelsen. På Buskelundengen er 11 huse handlet i 2015 til en gennemsnitlig pris på cirka 2,4 millioner kroner.

Den hurtigst sælgende villavej er Horsbred i 2625 Vallensbæk. Her solgte husene i gennemsnit inden for 24 dage.