Foto: Silkeborg Kommune

Venstre vil grave Gudenåen bredere

Øget grødeskæring og en bredere udgave af Gudenåen skal afhjælpe oversvømmelser i Silkeborg. Derfor vil Venstre på Christiansborg arbejde for en ændring af vandløbsloven, det skriver dr.dk.

Vandstanden i Gudenåen og søerne er for tiden væsentligt forhøjet, og der er udsigt til mere nedbør, der igen kan få vandet til at stige.

Derfor arbejder Venstre på Christiansborg og i Silkeborg for en ændring af vandløbsloven, så vandstanden kan bringes hurtigere ned.

- Det er ikke længere til gene for nogle enkelte borgere, men nu er trafikken belemret, og der har været uheld, siger byrådsmedlem Jarl Gorridsen (V) til DR.

Det lokale folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen (V), skriver på Facebook, at de er nødt til at ændre reglerne, så vandløbsvedligeholdelsen får fokus på ødelæggende oversvømmelser og forsumpning.

Han peger på øget grødeskæring og en skånsom oprensning som nogle af redskaberne til en øget vandgennemstrømning.

- Den nuværende situation er ikke holdbar, skriver Kristian Pihl Lorentzen.

Udgravning flytter problemet
Hvis Gudenåen graves kunstigt bredere og grødeskæringen øges lokalt, så vil det blot flytte problemet, siger Danmarks Naturfredningsforening (DN).

- Hvis man gør det i Silkeborg, vil vandet bare løbe hurtigere til Bjerringbro, Ulstrup og Randers, så de får problemerne i stedet, siger Henning Mørk Jørgensen, der er havbiolog i DN til DR.

Der blev i november givet dispensation til en ekstraordinær beskæring af vandplanter mellem Silkeborg og Kongensbro.